Wanneer is iemand een contact?

Het gaat hier om mensen die je in je besmettelijke periode in totaal (ook opgeteld) langer dan 15 minuten hebt gezien op minder dan 1,5 meter afstand. Plus de mensen met wie je hebt geknuffeld of gezoend, in de buurt hebt geniesd of gehoest. Dit zijn contactmomenten met een hoog risico op besmetting. Enkele voorbeelden:

Wel een nauw contact: Je hebt op één dag in je besmettelijke periode meerdere korte gesprekjes gehad met iemand op je werk. Dit was in totaal meer dan 15 minuten, binnen 1,5 meter.

Wel een nauw contact: Je bent op één dag in je besmettelijke periode langdurig in dezelfde ruimte geweest met iemand, waarbij 1,5 meter afstand houden regelmatig niet lukte. Bijvoorbeeld omdat jullie samen hebben gekookt of omdat je bij iemand op visite was.

Geen nauw contact: Je hebt in je besmettelijke periode 30 minuten met een collega bij een bushalte gestaan op meer dan 1,5 meter afstand. De collega is geen contact. Dit was meer dan 1,5 meter afstand.

Geen nauw contact: Je bent in je besmettelijke periode regelmatig langs iemand gelopen, waarbij er geen 1,5 meter afstand gehouden is. Bijvoorbeeld op je werk. Dit is geen contact, want het zijn te korte momenten om op te kunnen tellen.

Alle veelgestelde vragen

Heb je vragen over de GGD Contact?

Bel 0800-9129 (gratis)

Openingstijden

Maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur