Wat is het verschil tussen deze app en CoronaMelder?

De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je minstens 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand die later corona bleek te hebben. Dat kan iemand zijn die je kent, maar ook een onbekende.

De GGD Contact-app is bedoeld om de GGD te helpen snel contact op te nemen met mensen die mogelijk door jou besmet zijn geraakt, als blijkt dat jij corona hebt. Via GGD Contact kun jij de contactgegevens van mensen bij wie jij in de buurt was met de GGD delen. Als je CoronaMelder gebruikt, krijgen sommige van deze mensen misschien al de waarschuwing dat ze bij iemand met corona in de buurt zijn geweest. Door het gebruik van GGD Contact krijgen ze daarna ook nog een advies dat aansluit bij hun situatie. Dit geldt dus ook als jij of andere mensen geen CoronaMelder gebruiken.

Ook na het versturen van een melding met CoronaMelder is het nog steeds nuttig om de contactgegevens van deze persoon in de app te zetten en te delen. Dit helpt de GGD om gerichter advies te geven.  Klik hier voor meer informatie over CoronaMelder.

Terug naar veelgestelde vragen

Heb je vragen over de GGD Contact?

Bel 0800-9129 (gratis)

OpeningstijdenMaandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur